Omgevingsrecht

Zo werken wij

Hoe ziet werken bij FIELD eruit?

Er zijn verschillende manieren om met ons samen te werken. Welke samenwerkingsvorm past het beste bij jou?

Diensten

Onze specialiteit

Binnen de niche waar wij in zitten, zetten wij de revolutie in gang. Dit kan alleen met volledige focus, dus richten wij ons alleen op de fysieke leefomgeving. Binnen ons werkveld omgevingsrecht opereren wij landelijk. Ons netwerk bestaat dan ook uit meer dan 200 gemeenten en omgevingsdiensten. Binnen dit netwerk staan wij bekend als een gespecialiseerd bureau.

Doordat wij weten wat er binnen de markt speelt en welke uitdagingen er zijn, kunnen wij zowel een partner zijn voor gemeenten als voor VTH-collega’s. Hierdoor maken wij de beste match voor beide partijen.

Onze werkvelden

Ruimtelijke ordening

Team ruimtelijke ordening wordt gevormd door gepassioneerde beleidsmedewerkers. Zij signaleren, analyseren en adviseren op ontwikkelingen binnen het ruimtelijke domein. Het doel is een goede ruimtelijke ordening, waarin de belangen van alle partijen worden afgewogen. Onze beleidsmedewerkers toetsen via het beleid of binnengekomen planologische verzoeken passen in het bestemmingsplan. Zo niet, dan denken zij mee of en hoe ervan afgeweken kan worden. In contact staan met alle betrokken partijen is de rode draad in hun werkzaamheden.

Vergunningen

Het omgevingsvergunningen team bestaat uit gedreven en enthousiaste casemanagers met verschillende mate van senioriteit. Zij coördineren het proces rondom de aangevraagde omgevingsvergunningen. Doordat ons team bestaat uit allrounders en specialisten kunnen wij voor elke vraag een oplossing bieden. Of de nadruk nu ligt op bouwtechnische vraagstukken, juridische uitdagingen of procesmatige ambities, wij hebben de kennis in huis. Onze casemanagers zijn “Omgevingswetproof” en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Bouw- en Woningtoezicht

De toezichthouders en handhavers houden dagelijks toezicht op de uitvoering van bouw- en sloopactiviteiten. Ze voeren de inspectie op het gebied van bouw en ruimtelijke ordening volledig zelfstandig uit. Van begin tot eind krijgen zij de bouwprojecten mee en zien zij door hun eigen ogen hoe een bouwproject tot leven komt. Zij hebben altijd de juiste kennis paraat. Met de komst van de Wet Kwaliteitsborging vinden wij het belangrijk dat onze collega’s op de juiste manier worden opgeleid.

Waar we het allemaal voor doen

Maximaal werkgeluk

Dat je gelukkig wilt zijn op werk is natuurlijk niet zo gek. Maar wij denken dat “wanneer je op jouw top van je werkgeluk zit, je écht in staat bent verschil te maken binnen je functie en binnen je team. Als je gelukkig bent zit je in een goede werkflow en presteer je beter.” Benieuwd welke aspecten hieraan bijdragen en hoe je dit kan aanpakken?

Tip

“Stel voor jezelf doelen op om je scherp te houden. ”

Voldoening

Natuurlijk ben je bezig met je toekomst en het behalen van je doelen. Maar het is minstens zo belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. Dit gevoel van voldoening creëer je door te werken aan projecten die je tof vindt, werken in een leuk team en uiteraard onder de juiste arbeidsvoorwaarden. Wij werken samen met opdrachtgevers en maken ons hard voor jouw wensen en voorwaarden.

Tip

“Stel voor jezelf doelen op om je scherp te houden. ”

Hoe hoog scoor jij?
Hoe hoog scoor jij?

Tip

“Geef zelf ook complimenten en erkenning aan je collega’s. Want wat je geeft, krijg je terug.”

Waardering

Iedereen vindt het fijn om zich gewaardeerd te voelen. Thuis, onder je vrienden maar ook op je werk. Je collega's dragen daar voor een groot deel aan bij. Daarnaast spelen ook de arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om je te ontwikkelen een grote rol in de waardering.

Tip

“Geef zelf ook complimenten en erkenning aan je collega’s. Want wat je geeft, krijg je terug.”

Check wat Tim ervan vindt
Check wat Tim ervan vindt

Tip

“Wees bereid kennis en ideeën met vakgenoten te delen. In je eentje ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder. ”

Community

Als techneut werk je zelden alleen. Met je team tot het eindresultaat komen is gaaf. Maar hoe doen je vakgenoten het bij andere bedrijven? Door deel uit te maken van een community leer je ontzettend veel en krijg je de kans om je kennis te delen. Zo breng je niet alleen jezelf, maar de hele markt verder. Per kwartaal is er een FIELD netwerkborrel waar je met vakgenoten kan sparren over nieuwe inzichten en ervaringen.

Tip

“Wees bereid kennis en ideeën met vakgenoten te delen. In je eentje ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder. ”

Tip

“Spreek je behoeften naar trainingen of andere ontwikkelingsmogelijkheden uit. ”

Kennis

Kennis is macht, dat hoeven we jou niet te vertellen. Daarom zullen wij je blijven aanmoedigen jezelf te ontwikkelen. Wij bieden daarom trainingen en workshops aan over de nieuwste trends en technieken binnen de werkvelden die jou verder kunnen helpen om je kennis te verbreden. Want leren is groeien.

Tip

“Spreek je behoeften naar trainingen of andere ontwikkelingsmogelijkheden uit. ”

 • Tijdelijke inhuur

  Het voordeel van tijdelijke inhuur is dat onze Fielders gelijk mee kunnen draaien op de afdeling. Om de hoge kwaliteit van onze collega’s te waarborgen volgen ze doorlopend trainingen, cursussen en opleidingen. Dit doen wij samen met gerenommeerde kennispartners maar ook in ons trainingscomplex. Ook hebben wij gecertificeerde docenten in dienst.

  Werken op detacheringsbasis bij FIELD heeft als voordeel dat je flexibel bent in het werken aan projecten waar jij enthousiast van wordt. Het biedt je ook de kans om in verschillende keukens te kijken waardoor sneller ontwikkelt.

 • Vast personeel

  We helpen je graag met het wervingstraject van vast personeel.  Dit kan aan de hand van een detavast constructie. Zo kun je onze Fielder na een vooraf afgesproken periode overnemen. Ze worden binnen deze periode klaargestoomd om zich volledig te committeren binnen de gemeente of omgevingsdienst.

 • Outsourcing

  Op dit moment is het erg druk binnen de omgevingsrecht markt. De aanvragen stromen binnen maar ervaren mankracht is niet altijd per direct beschikbaar. Wij helpen gemeenten en omgevingsdiensten bij het verlagen van de werkdruk, spelen in op de fluctuerende vraag en aanbod en leveren specialistische kennis door een percentage van de aanvragen over te nemen en klanten te ontzorgen waar nodig. Meer weten onze outsourcingdiensten? Lees hieronder meer.

Samenwerkingsvormen

Ben jij iemand die graag vastigheid heeft of wil je juist voor een korte periode flexibel bij een werkgever werken? Het kan allemaal! Bekijk hier welke verschillende samenwerkingsvormen er zijn en kijk wat het beste bij jou past.

Zo halen wij het beste uit jou

Kennismaking

Wie ben jij? Wie zijn wij? Samen gaan we het gesprek aan om elkaar te leren kennen.

Ambitieprofiel

We gaan opzoek naar de juiste match passend bij jouw ambitie, ervaring en kennis.

Onboardingsdag

Tijdens deze dag word je meegenomen in verschillende hr-zaken en systemen.

Eerste werkdag

Ook op je opdracht zorgen we dat alles geregeld is en je een zorgeloze start maakt

New Fielder Project

Je wordt eventueel gekoppeld aan een mentor of junior voor coaching en ondersteuning.

Wij werken onder andere samen met

Neem contact op