Happy workers
Over ons
Voor bedrijven
Samen impact maken binnen de fysieke leefomgeving
Er zijn verschillende manieren om met ons samen te werken. Welke samenwerkingsvorm past het beste bij jou?
The speciality of the future is growth
Binnen de niche waar wij in zitten, zetten wij de revolutie in gang. Dit kan alleen met volledige focus, dus richten wij ons alleen op de fysieke leefomgeving. Binnen ons werkveld omgevingsrecht opereren wij landelijk. Ons netwerk bestaat dan ook uit meer dan 200 gemeenten en omgevingsdiensten. Binnen dit netwerk staan wij bekend als een gespecialiseerd bureau.
Doordat wij weten wat er binnen de markt speelt en welke uitdagingen er zijn, kunnen wij zowel een partner zijn voor gemeenten als voor VTH-collega’s. Hierdoor maken wij de beste match voor beide partijen.
Ons team bestaat uit casemanagers omgevingsvergunningen, toezichthouders en ruimtelijke ordening experts. Ze werken dagelijks aan het toetsen, coördineren en adviseren bij gemeenten en omgevingsdiensten. Als specialist is het belangrijk dat je jezelf constant ontwikkelt en up-to-date blijft van trends en Wet- en regelgeving binnen je workFIELD. Daarom zetten we in op ontwikkeling door het geven van opleidingen, trainingen en projecten. Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk aspect voor optimaal werkgeluk en is één van de vier onderdelen van ons maximaal werkgeluk model.
Het team ruimtelijke ordening bestaat uit gepassioneerde beleidsmedewerkers, planologen en planjuristen. Zij signaleren, analyseren en adviseren over ontwikkelingen binnen het ruimtelijke domein en denken mee over nieuwe concepten in een RO stuurgroep. Het team ondersteunt ook opdrachtgevers en werkt aan een uniform beleid voor verschillende gemeenten en omgevingsdiensten.
Onze vakgroep vergunningen bestaat uit gedreven casemanagers met verschillende senioriteitsniveaus. Zij coördineren het proces rondom omgevingsvergunningen en bieden oplossingen voor bouwtechnische, juridische en procesmatige vraagstukken. Het team bestaat uit allrounders en specialisten en is altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen, en "Omgevingswetproof".
Onze toezichthouders en handhavers houden dagelijks zelfstandig toezicht op bouw- en sloopactiviteiten en hebben de juiste kennis paraat. Ze zien het hele bouwproject van begin tot eind en voeren inspecties uit op het gebied van bouw en ruimtelijke ordening. We zorgen ervoor dat onze collega's goed worden opgeleid in verband met de komst van de Wet Kwaliteitsborging.
Deel mee in de winst van je project
Een belangrijk onderdeel van ons model voor maximaal werkgeluk (MWG-Model) zijn de arbeidsvoorwaarden. Wij bieden onze Wabo casemanagers en toezichthouders de kans om bovenop hun salaris een bonus te ontvangen op elk gewerkt uur.
Want waarom zou jij als Fielder niet mee mogen genieten van de omzet. Afhankelijk van je functie en ervaring wordt een projectprovisie percentage berekend over je salaris.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
Stilstaan is achteruitgaan! Daarom zetten wij in op verschillende projecten. Voorbeelden hiervan zijn een uitgebreid onboardingprogramma en verschillende projecten binnen de FIELD kennis community. Dit is een greep van de initiatieven binnen FIELD.
Beginnen bij een nieuwe werkgever is niet niks. Er komt van alles op je af. Daarom stomen wij nieuwe Fielders klaar om direct impact te kunnen maken. Tijdens een onboardingsdag zullen ze wegwijs worden gemaakt binnen FIELD, leren alle systemen kennen en maken kennis met nieuwe collega's. Zo zorgen we ervoor dat de FIELD-experience zo compleet mogelijk is en de nieuwe Fielders klaar zijn voor de start.
“Ready for take-off”
Belangrijke pijlers van ons maximaal werkgeluk model zijn kennis en community. Hoe kunnen wij deze pijlers samenbrengen? Door het New Fielder Project! Een initiatief die inzet op persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent dat je bij FIELD een mentor toegewezen krijgt die je coacht en ondersteunt. Onze mentoren zijn senior specialisten die al menig jaren meedraaien in het vak. Ze zijn volledig getraind om als coach aan de slag te kunnen. In hun rol als coach gaan ze met onze junior en startende collega’s regelmatig in gesprek over specifieke praktijkcasussen en andere vakinhoudelijke aspecten. Hun kennis en ervaring wordt gedeeld en onze nieuwe collega's kunnen altijd terecht voor vragen.
“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht”
In het kennisvak waarin wij operen, verandert je baan constant. Dit komt door de vele uitdagingen in de markt, zoals de aankomende WKB- en Omgevingswet. We vinden het enorm belangrijk om goed voorbereid te zijn en onze kennis over specifieke onderwerpen up-to-date te houden of uit te breiden. Onder begeleiding van onze gecertificeerde docenten of één van onze eigen experts behandelen we verschillende onderwerpen. Niet alleen om kennis te delen, maar ook om ons voor te bereiden op alle komende veranderingen.
“Leaders never stop learning”
Om de band met de Fielders te behouden en op de hoogte te blijven wat er bij iemand speelt, gaan je met jouw unit manager om de twee maanden het gesprek aan. Natuurlijk praten we over hoe het met jou en je werk gaat. Maar wat in deze gesprekken centraal staat is jouw werkgeluk, ambities en persoonlijke ontwikkeling. Hoe kunnen wij meebouwen aan jouw persoonlijke doelen, zowel binnen als buiten FIELD?
“One good conversation can shift the direction of change forever ”
Bij FIELD is het ook mogelijk om docent te worden. Omgevingscentrum biedt trainingen aan en geeft casemanagers de mogelijkheid om opgeleid te worden tot docent. Als docent bij FIELD kun je je expertise delen en anderen helpen om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Het is een geweldige manier om je kennis te delen en anderen te inspireren, terwijl je tegelijkertijd je eigen vaardigheden en kennis verbetert. Als je interesse hebt in het geven van trainingen en het delen van je kennis, is dit een geweldige kans voor jou.
“You learn by teaching others”
Verbinding, Samenwerking en Groei voor ZZP'ers
Binnen het dynamische ecosysteem van FIELD erkennen we de unieke uitdagingen en kansen waar zelfstandige professionals voor staan. Om hun professionele reis te ondersteunen en hen een gevoel van gemeenschap te bieden, hebben we de FIELD Business Club opgericht. Deze club is een ontmoetingsmogelijkheid voor onze zzp’ers, waar ze kunnen sparren, ervaringen kunnen delen en een waardevol collegiaal gevoel kunnen ervaren binnen de bredere FIELD-gemeenschap.
Meet-ups
We organiseren regelmatig kennis sessies waarin onderwerpen besproken worden die relevant zijn binnen jouw branche. Je kunt ze ook zelf organiseren of geven!
Trainees
Wekt een andere branche jouw interesse, maar heb je daar geen achtergrond in? Stroom in als trainee om opgeleid te worden binnen Omgevingscentrum.
Stuurgroep
Word onderdeel van de stuurgroep en praat mee. De stuurgroep is de woordvoerder voor alle Fielders. Zij overleggen elk kwartaal over ontwikkelingen binnen FIELD, nieuwe ideeën, de koers en hun visie daarop.
Kwaliteitsborger
Ligt jouw interesse ook bij kwaliteitsborging en de WKB? Laat The Borging Company nou net onderdeel zijn van ons platform. Ook hierin kun je een rol spelen.
Docent
Word docent en leid je mede Fielders of gemeenten op binnen jullie vakgebied. Je gaat een traject in om volwaardig docent te worden. Hiervoor ontvang je begeleiding.
New Fielder Project
Begeleid nieuwe Fielders als mentor in hun nieuwe functie. Je bespreekt casussen die je tegenkomt op je opdracht, legt moeilijke onderdelen uit en bent sparringspartner bij andere vragen. Gemiddeld kom je 1 keer in de 2 maanden samen fysiek op 1 van onze locaties of online.
Sollicitaties
Maak onderdeel uit van sollicitatiegesprekken. Waarborg onze kwaliteit en cultuur met jouw inzicht en expertise. Als vakinhoudelijk expert ben jij degene die casussen bespreekt en de inhoudelijke kennis van de toekomstige Fielder beoordeeld.
Deeltoetsen
Maak deeltoetsen wanneer je wat extra wilt bijverdienen en wilt groeien in jouw vakgebied. Dit wordt aangeboden door Omgevingscentrum en is afhankelijk van vraag en aanbod.
Projectgroep
Vorm zelf een projectgroep of neem deel aan een bestaande projectgroep naar keuze.
Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een databank of AI tool voor vergunningverleners.
Advies
Je hebt de mogelijkheid te adviseren aan gemeenten over bijvoorbeeld de inrichting van processen en invoering van de WKB.
Wil jij meer weten over onze werkwijze? Download hem snel en lees meer.