Omgevingsrecht

"Dear future, I am ready!"

 • In-house inwerkprogramma tussen senioren en junioren
 • Up-to date kennis van nieuwe wet- en regelgeving
 • Aanbieden van werkstation voorzieningen
 • Gemotiveerde vak eindbazen

Omgevingsrecht

Binnen ons werkveld omgevingsrecht opereren wij landelijk. Ons netwerk bestaat dan ook uit meer dan 200 gemeenten en omgevingsdiensten. Binnen dit netwerk staan wij bekend als een gespecialiseerd bureau. We hebben niet de ambitie om de grootste te zijn, maar wel om de beste te zijn. Daarom zetten wij in op ontwikkeling van onze Fielders door het geven van trainingen, webinars en cursussen. Binnen het omgevingsrecht hebben wij onze pijlers op 2 disciplines gericht.

Vergunningverlening

Ons team omgevingsvergunningen bestaat uit gedreven en enthousiaste casemanagers met verschillende mate van senioriteit. Zij coördineren het proces rondom de aangevraagde vergunningen. Doordat onze divisie bestaat uit generalisten en specialisten kunnen wij opdrachtgevers ondersteunen waar nodig. Of de nadruk nu ligt op bouwtechnische vraagstukken, juridische uitdagingen of procesmatige ambities, wij hebben de kennis in huis. Onze casemanagers zijn “Omgevingswetproof” en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Toezicht

De toezichthouders en handhavers binnen ons team Bouw- en Woningtoezicht houden dagelijks toezicht op bouwwerken voor verschillende gemeenten en omgevingsdiensten. Ze voeren de inspectie op het gebied van bouw en ruimtelijke ordening volledig zelfstandig uit. Van bestaande bouw tot nieuwbouw, van het opstellen van rapporten, tot het onderzoeken van meldingen. Onze toezichthouders hebben altijd de juiste kennis paraat. Met de komst van de Wet Kwaliteitsborging vinden wij het belangrijk dat onze collega’s op de juiste manier worden opgeleid zodat zij als kwaliteitsborger zowel de private markt als de overheid kunnen bedienen.

 • Tijdelijke inhuur

  Het voordeel van tijdelijke inhuur is dat onze Fielders gelijk mee kunnen draaien op de afdeling. Om de hoge kwaliteit van onze collega’s te waarborgen volgen ze doorlopend trainingen, cursussen en opleidingen. Dit doen wij samen met gerenommeerde kennispartners maar ook in ons trainingscomplex. Ook hebben wij gecertificeerde docenten in dienst.

  Werken op detacheringsbasis bij FIELD heeft als voordeel dat je flexibel bent in het werken aan projecten waar jij enthousiast van wordt. Het biedt je ook de kans om in verschillende keukens te kijken waardoor sneller ontwikkelt.

 • Vast personeel

  We helpen je graag met het wervingstraject van vast personeel.  Dit kan aan de hand van een detavast constructie. Zo kun je onze Fielder na een vooraf afgesproken periode overnemen. Ze worden binnen deze periode klaargestoomd om zich volledig te committeren binnen de gemeente of omgevingsdienst.

 • Outsourcing

  Op dit moment is het erg druk binnen de omgevingsrecht markt. De aanvragen stromen binnen maar ervaren mankracht is niet altijd per direct beschikbaar. Wij helpen gemeenten en omgevingsdiensten bij het verlagen van de werkdruk, spelen in op de fluctuerende vraag en aanbod en leveren specialistische kennis door een percentage van de aanvragen over te nemen en klanten te ontzorgen waar nodig. Meer weten onze outsourcingdiensten? Lees hieronder meer.

Samenwerkingsvormen

Wij ondersteunen organisaties bij tijdelijke of langdurige capaciteitsvraagstukken of bij de vraag naar specialistische kennis. Hiervoor bieden wij verschillende samenwerkingsvormen aan. Onze vakdeskundigen kunnen op locatie of op afstand meedraaien. Zo stellen wij kantoor werkplekken beschikbaar voor Fielders, waar op locatie werken niet of beperkt mogelijk is.

Volledige ontzorging in de omgevingsvergunningen

Outsourcing

Met ruim 30 ervaren casemanagers beschikt FIELD over de expertise en capaciteit om vergunningsaanvragen van A tot Z te behandelen vanuit onze backoffice. Met een vakinhoudelijke casemanager als contactpersoon kunnen wij aanvragen omgevingsvergunningen of bouwtechnische toetsen volledig uit handen nemen. Doordat wij de volledig werken volgens de systemen en de werkwijze van de opdrachtgever is er voor rest van het team en de externe aanvragers geen merkbaar verschil. Daarnaast is het ontzettend eenvoudig om op deze manier op of af te schalen op basis van de huidige werkvoorraad.

Geluk heb je zelf in de hand

Wij helpen je graag op weg

Laat ons je terugbellen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Neem contact op

Wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op. Jij bepaalt, wij doen de rest.