Andere bazen

Het profiel van Kübra

Dit zijn de beste voorwaarden volgens Kübra

“Het is altijd een wens geweest om ooit zelf zo’n stichting op te zetten”

Kübra Șenyürek

Score van Kübra

89% Happiness
Junior vergunningverlener

Deta-vast

Gemeente Rotterdam

Opdrachtgever

1 jaar

Duur van het project

Conceptaanvragen

ProjectenIncluded

Cursus

ABW 1

Uren

1 dag voor ontwikkeling

Werkplekken

Beschikbaarheid op kantoor

Het verhaal van Kübra

Kübra is vergunningverlener bij háár geliefde gemeente Rotterdam. Ze behandelt hier conceptaanvragen van verschillende grootte. Ze leert elke dag nog bij en heeft het onwijs naar haar zin ondanks haar bijzondere start in de Coronatijd.

Hoe blij ben jij met wat je doet?
Waarom heb je de bouwkundige kant gekozen?

Ik ben niet taalkundig ingesteld, veel meer technisch onderlegd. Dus het was wel al snel duidelijk dat ik die hoek op wilde gaan. Ik heb daarna een keuze moeten maken voor verschillende kanten: bouwkundige, civieltechnische of middel kant. Ik deed in die tijd veel vrijwilligerswerk. Zo ook voor renovatieprojecten en dat soort zaken in het buitenland. Dan is het superhandig als je inhoudelijke technische kennis hebt om daar die projecten te leiden. Het is altijd een wens geweest om ooit zelf zo’n stichting op te zetten. Dit was voor mij de voornaamste trigger om deze opleiding te gaan doen. De commerciële wereld is niet hetgeen wat mij gelukkig maakt. Tuurlijk moet er geld verdiend worden maar ik krijg veel voldoening als ik mensen help. Zo hielp ik op de middelbare school als mentor en was ik vrijwilliger bij de opendagen. Ook was ik op de Hogeschool een peercoach voor de studenten. Verder wil ik mij storten op gave projecten die aansluiten bij mijn bouwkundige hoek en binnen circulaire ontwikkeling.

Welke stappen heb je genomen om te komen waar je nu staat?

Ik heb mijn eerste stage in Turkije gedaan om de verschillende werkwijze met een ander land te ervaren. Dat is een goede eerste leerschool geweest. Mijn afstudeerstage was bij een aannemer. Dit was een startup bedrijf die zich richten op energie opwekkende ramen. Dit was een super interessant onderzoek waarbij onderwerpen als duurzaamheid & circulair bouw naar voren kwamen. Dit zijn aspecten binnen de bouw die mij interesseren. Ik heb hier wel geleerd dat werken bij een aannemer niet iets voor mij is. Ik ben vervolgens aan de slag gegaan als technisch consultant voor een bedrijf die software ontwikkelen, waarmee je bouwfysische berekeningen kunt maken. Binnen deze rol adviseerde ik bedrijven. Ik miste hierin wel de bouwkundige kant. Daarom heb ik uiteindelijk de overstap naar de gemeente Rotterdam gemaakt. Waar het bouwkundig (fysica en constructie) aspect wel aan bod komt. Gemeente Rotterdam was altijd wel een doel om te werken. Mijn liefde voor Rotterdam is er altijd geweest. Rotterdam is een stad waar veel wordt gebouwd en gerenoveerd van zowel oud- als nieuwbouw. Er zijn hierdoor veel en een grote diversiteit van aanvragen.

Wat doe je binnen gemeente Rotterdam?

Ik behandel de conceptaanvragen. Zowel kleine als grote aanvragen komen binnen. Dit is een goede leerschool, omdat je bij conceptaanvragen wat langer de tijd hebt dan de officiële vergunningaanvragen en op deze manier leer je bij welke afdeling je moet zijn voor de verschillende aspecten van de aanvraag. Rotterdam is vooruitstrevend met de vergunning conceptaanvragen. Het is de enige gemeente die dat doet. Het team groeit ook snel, toen ik begon waren we met zijn 5-en. Binnen 7 maanden is het team al gegroeid naar 8 personen.

Hoe vind je de samenwerking met FIELD?

Ik ben in een bijzondere tijd begonnen bij gemeente Rotterdam. Door de Corona was het kantoor dicht. Hierdoor was mijn inwerktraject in principe thuis. Gelukkig heeft FIELD 2 dagen per week een ruimte ter beschikking gesteld. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik in contact ben gekomen met Metin (een mede Fielder die bij Gemeente Rotterdam werkt) zodat hij mij kon inwerken. Dat was wel heel prettig. In de Corona tijd bij een nieuwe werkgever beginnen is heel lastig en om toch mijn draai te vinden was dit een fijne oplossing. Daarnaast loopt het contact goed. Zij adviseren mij en zijn oplossingsgericht, wat ik erg prettig vind.

Wat betekent werkgeluk voor jou?

Dat ik nooit een dag met tegenzin naar werk ga. Ik heb die ervaring wel eens gehad. Werken is voor mij niet alleen geld verdienen. Ik wil in een bedrijf werken waar ik het gevoel heb dat ik nog veel kan leren en dat er een team is waarbij je je goed voelt. Ik wil mijn werk graag met plezier doen.

Lees meer

Geluk heb je zelf in de hand

Wij helpen je graag op weg

Laat ons je terugbellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact op

Wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op. Jij bepaalt, wij doen de rest.