Andere bazen

Het profiel van Erik

Dit zijn de beste voorwaarden volgens Erik

“Ik vind het ook leuk om mee te bouwen met nieuwe business ideeën waar ik mijn ervaring en kennis kan gebruiken. ”

Erik Molenaar

Score van Erik

90% Happiness
Senior Vergunningverlener

Detachering

Gemeente Molenlanden

Opdrachtgever

Projectleider

FIELD Outsourcing

Vergunningaanvragen

ProjectenIncluded

Projectprovisie

18%

Doorgroeimogelijkheden

Opdracht + projectleider

Trainingen

Meetups omgevingswet

Het verhaal van Erik

Erik is een ervaren vergunningverlener die al bijna 20 jaar meedraait in de wereld van vergunningen. Hij krijgt nog steeds veel energie van zijn werk. Hij is op dit moment projectleider van het FIELD Outsourcingsteam.

Hoe blij ben jij met wat je doet?
Welke stappen heb je genomen om te komen waar je nu staat?

Ik ben begonnen met MTS bouwkunde. Het constructieve aspect van bouwkunde sprak mij erg aan. Tijdens de opleiding bleek het een goede match te zijn. In deze periode heb ik twee stages gelopen. Ik heb eerst bij een woningbouwcoöperatie meegedraaid. Daarna heb ik bij een aannemer stage gelopen. Dit was een pittige stage maar wel iets wat je echt moet hebben meegemaakt. Als ik nu iets achter de pc goed- of afkeur heb ik ook een beeld hoe dat in het echt gemaakt wordt. Tijdens mijn laatste stage ben ik benaderd door gemeente ’s Gravendeel (dat is tegenwoordig gemeente Hoeksche Waard) om te komen werken als onderhoudsgebouwman. Hier was ik verantwoordelijk voor het onderhoud van alle overheidsgebouwen.

Hoe ben je in de functie vergunningverlener terecht gekomen?

Bij gemeente ’s Gravendeel zat ik op dezelfde afdeling waar ook de vergunningen zaten. Ik vond dat erg interessant en zo ben ik er eigenlijk ingerold. Ik heb mij in de loop der jaren doorontwikkeld bij verschillende gemeentes om zo diverse aanvragen te kunnen behandelen en alle aspecten van het vak te leren. Het vakgebied is door de jaren heen ook veel veranderd door alle wijzigingen binnen wet- en regelgeving. Hierdoor blijft het interessant. Zo wordt volgend jaar ook weer een spannend jaar met de aankomeden Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB) en de Omgevingswet. Ik kijk hier erg naar uit.

Op welk project ben jij het meest trots?

Ik vind elke aanvraag die ik behandel net zo belangrijk. Ook een wat kleinere aanvraag moet goed worden weggezet. Er is wel één plan die er een beetje uitspringt; dat is het verbreden van de A15 van de Maasvlakte tot aan het Vaanplein. Deze heb ik mogen behandelen voor gemeente Alblasserwaard. Ik was verantwoordelijk voor deze aanvraag. Wegenbouw-aanvragen zijn andere soort aanvragen. Je hebt met zo’n aanvraag met veel aspecten te maken zoals leidingen, omwonenden, flora en fauna etc. Je hebt dan ook wekelijks overleg met alle betrokkenen. Het was een leerzame ervaring.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Elke ochtend loop ik mijn werkvoorraad door. Ik heb op dit moment 30 aanvragen lopen. Ik zet de acties uit die bij de aanvragen horen. Zo moet ik veel advies inwinnen bij verschillende afdelingen en externe adviseurs. Ik check of de adviezen al binnen zijn, maar ook of er nieuwe aanvragen binnen zijn gekomen. Ik ben verantwoordelijk voor alle plannen dus ik moet waarborgen dat alles binnen de termijnen teruggekoppeld wordt. Ik zet acties uit voor de rest van de week. Gedurende de week schakel ik met veel verschillende partijen en collega’s. Het is een on-going proces om alle informatie in te winnen en zo de aanvraag te verlenen of af te keuren. Daarnaast begeleid ik de junioren in het FIELD Outsourcingsteam.

Waar zie je jezelf in 10 jaar?

Ik draai al een tijd mee in het vak en vind het vakgebied nog steeds erg leuk. Tegenwoordig wil ik wel een vergunningverlener + zijn. Dit houdt in dat ik graag wil begeleiden en kennis wil delen met bijvoorbeeld young professionals. Van junioren onder mijn vleugels meenemen en een mentorrol hebben in de beginstappen van hun carrière krijg ik energie. Ik vind het ook leuk om mee te bouwen met nieuwe business ideeën waar ik mijn ervaring en kennis kan gebruiken.
Dit sluit goed aan bij de toekomstplannen van FIELD. Naast het detacheren van professionals nemen we tegenwoordig ook werk aan door middel van outsourcing. Ik vind het gaaf om mee te bouwen aan dit onderdeel. Over 10 jaar hoop ik dan ook dat we hier een goedlopend concept hebben staan en dat wij het kenniscentrum binnen omgevingsrecht van het westen van Nederland zijn.

Wat is dat voor jouw werkgeluk?

Voor mij betekent werkgeluk dat er een goede verhouding is tussen privé en werk. Dat mag best door elkaar lopen. Dat zie je ook in deze Corona periode waarbij je veel thuis werkt. Maar de balans moet er wel zijn. Verder moet je plezier uit je werk halen.

Lees meer

Geluk heb je zelf in de hand

Wij helpen je graag op weg

Laat ons je terugbellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact op

Wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op. Jij bepaalt, wij doen de rest.