Andere bazen

Het profiel van Bert

Dit zijn de beste voorwaarden volgens Bert

“Hoever springt een leeuw eigenlijk?”

Bert Douma

Score van Bert

82% Happiness
Senior wegontwerper

Interim

Movares

Opdrachtgever

2 jaar

Duur van het project

Rijnlandroute

ProjectenIncluded

Ondersteuning

Juridische zaken

Ondersteuning

Contractuele zaken

Ondersteuning

Financiële zaken

De opdracht van Bert

Bert werkt momenteel in opdracht van Movares mee aan de tijdelijke weg van de N206. Hij werkt als senior wegontwerper en moet met vele partijen afstemmen om dit integrale project tot een succes te brengen. Na de ontwerp fase van de tijdelijke weg, zal hij zijn steentje bijdragen aan de eind situatie van de N206. Door zijn jaren lange ervaring als ZZP’er heeft hij op veel verschillende projecten meegedraaid en kan hij met zijn kennis en expertise het verschil maken.

Hoe blij ben jij met wat je doet?
Welke stappen heb je genomen om te komen waar je nu staat?

Na mijn studie ben ik als tekenaar begonnen. In die tijd werd er nog veel gewerkt met 2D, maar ik ben vrij snel cursussen voor 3D ontwerpen gaan doen. Daar was ik vrij snel mee. Ik ben eigenlijk best snel gaan ZZP-en. Ik was 26 jaar en merkte dat er veel vraag was maar dat er weinig bedrijven een vaste aanstelling wilde geven. Voor mij als 26 jarige had ik op dat moment weinig financiële verantwoordelijkheden dus ben het gewoon gaan doen. Dat heeft goed uitgepakt. Ik doe het ondertussen al 12 jaar met veel plezier. Hierdoor heb ik mijn horizon kunnen verbreden en op veel projecten mee kunnen draaien. Dat is ook het leuke van ZZP-en, dat je niet vast zit aan één soort project en bedrijf maar van alles wat mee krijgt.

Op welk project ben jij het meest trots?

Een heel bijzonder project was Dierentuin Emmen. Er moest vanuit niets, een dierentuin worden opgebouwd. Er was door een ontwerpster een maquette gemaakt, deze is ingescand en tegen ons werd eigenlijk gezegd ‘bouw deze maar na’. Maar waar begin je dan? Er komen hier zoveel aspecten bij kijken. Zo is er gekeken naar hoogte verschillen, zodat de olifanten niet opeens ontsnappen uit hun verblijf. Hoeveel afstand moet er tussen de leeuwen en bezoekers komen, want hoever springt een leeuw eigenlijk? Allemaal elementen waar over nagedacht moet worden. De ontwerpfase van dit project heeft zo’n twee jaar geduurd. Het afstemmen met alle partijen en nadenken over alle puzzelstukjes maakt het dat dit een heel interessant project was, waar ik onwijs veel heb kunnen leren.

Hoe gaat het op je huidige project?

Ik ben verantwoordelijk voor de tijdelijke N206 weg. Deze tijdelijke weg moet er komen zodat het verkeer gewoon door kan gaan als de nieuwe weg word gebouwd. De eerste stap is het uitdenken van een voorlopig ontwerp, dit doe ik samen met een ontwerpleider en een tekenaar. Deze stap bestaat uit twee fases waarbij je gaat zitten met partijen als een landschapsarchitect, waterspecialisten, specialisten op gebied van viaducten en uiteraard de opdrachtgever. Het afstemmen met zoveel partijen maakt dat het een dynamisch project is, waar het morgen weer anders kan zijn. Dit kan uiteraard soms ook frustrerend zijn maar eigenlijk vind ik dat juist het leuke aan mijn werk.

Hoe vind je de samenwerking met FIELD gaan?

De samenwerking verloopt goed. De verwachtingen naar elkaar zijn duidelijk en helder. Ik wilde graag eens projecten doen buiten mijn normale netwerk en op dit gebied konden jullie goed faciliteren. Ik zit nu op een tof project waar ik mij volledig kan focussen op mijn werk, jullie regelen bijkomende zaken en dit verloopt allemaal erg soepel.

Lees meer

Geluk heb je zelf in de hand

Wij helpen je graag op weg

Laat ons je terugbellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact op

Wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op. Jij bepaalt, wij doen de rest.